Voetbalschool

Al vanaf 1990 is de zaalvoetbalschool van zvv WMC een begrip in Winschoten en omstreken. De afgelopen 33 jaar hebben we vele jeugdleden kunnen opleiden tot volwaardige zaalvoetballers die met veel trots en plezier hebben gespeeld op het laagste tot en met allerhoogste landelijke niveau.

Op de zaalvoetbalschool van zvv WMC krijg je trainingen die vooral gericht zijn op: techniek en tactiek. En dat trainen we al jaren op een enthousiaste en een respectvolle wijze. In een prettige sfeer trainen de kinderen zoveel mogelijk met de bal. Veel oefenen in verschillende situaties en werkvormen zorgt ervoor dat ieder kind zichzelf ontwikkelt als voetballer. De trainingen worden verzorgt door ervaren (oud) spelers van WMC.

Op de vraag of het zaalvoetbal heeft geholpen bij de ontwikkeling een goede speler te worden, horen we kinderen vaak zeggen: “Vooral door het zaalvoetbal ben ik technisch en tactisch een betere speler geworden op het veld. Ik kan goed ballen aannemen en inspelen en kan makkelijker de juiste positie innemen op het veld."

Doorstroming van zaalvoetbalschool naar KNVB competities

De zaalvoetbalschool is de toekomst van onze club WMC, want op deze wijze zorgen we er voor dat kwaliteit, spelen op hoog niveau en spelplezier gewaarborgd blijft binnen de club.

Het opleiden van jonge voetballers stopt niet aan het einde van de zaalvoetbalschool. Vanaf 15 jaar mogen spelers uitkomen in de competities van KNVB. Sinds het seizoen ‘22/’23 spelen we ook met een volledig eigen opgeleide team in competitieverband, dit is WMC 5. Via WMC 5 hebben al een paar spelers zelfs hun debuut gemaakt in WMC 2, dat uitkomt in de Hoofdklasse.

Dus ook na de zaalvoetbalschool kunnen de jeugdspelers (15+) doorstromen naar de verschillende teams van WMC en niveaus binnen de competities van de KNVB. Dit alles is afhankelijk van zijn /haar ambities en mogelijkheden

Seizoen 2022/2023: Tijden, leeftijdscategorie & trainers

Jeugd tot 10 jaar: 17.00u-18.00u (Spelhal Winschoten) trainers Dominiek Steenman
Jeugd tot 15 jaar: 17.00u-18.00u (Sporthal Winschoten) trainer Melle Kampijon
Meiden                : 18.00u-19.00u (Sporthal Winschoten) trainer Dominiek Steenman 

*Iedere vrijdag zijn er trainingen, behalve in de reguliere schoolvakanties en op feestdagen.

Kosten

De kosten zijn €95,- voor een heel seizoen. We proberen altijd aan een paar toernooien mee te doen of oefenwedstrijden te regelen. De kleding kosten zijn eenmalig €40,- Uw zoon/dochter krijgt hiervoor een WMC shirt en broekje op maat. 

Interesse? Uw zoon/dochter kan vrijblijvend meedoen aan 3 proeftrainingen om te kijken of dit iets voor hem/haar is. Aanmelden kan bij Klaas Oostland 06-14783107  of Youri van Hoorn 06-83419895

 Onze sponsoren

Wij willen onderstaande sponsoren bedanken voor het steunen van de club.